Vad innebär tilläggsisolering?

Det pratas ständigt om tilläggsisolering men man kan fråga sig vad det egentligen innebär. Lite går att gissa utifrån ordet, det vill säga att man lägger in mer isolering i ett redan isolerat hus. Detta sker mer på gamla hus eftersom de i regel har dålig isolering, framförallt i ytterväggarna. Att inte ha tillräckligt med isolering innebär att mycket av värmen på vintern, inte stannar i huset utan försvinner ut. Detta gör att det är dyrt att värma upp en bostad och att det i längden inte blir kostnadseffektivt.

Genom att lägga tilläggsisolering yttervägg så kan man spara pengar och uppvärmningskostnaderna. I regel så görs tilläggsisoleringen under sommarmånaderna. Detta beror på klimatet och att det inte finns någon uppvärmning i husen som tilläggsisoleras och således kan inte värmen försvinna ut.

Det kan vara dyrt att tilläggsisolera i sitt hem.

Det finns många för och nackdelar när det kommer till tilläggsisolering av hus. Fördelen är givetvis att ens bostad blir varmare under vintern, man slipper kalla drag utifrån samt att man sparar pengar på värmekostnaderna. Trotts detta är det många som väljer att inte göra tilläggsisolering eller skjuter upp det så länge som möjligt. Anledningen till detta är att det är dyrt att tilläggsisolera ett hus och det tar tid. Om man beräknar tiden det krävs att tilläggsisolera en tvåvåningsvilla så är det en hel sommars jobb för ett företag.

På sommaren vill man kunna sitta ute, ha fönster och dörrar öppna, bjuda hem folk på middag och fika och själv åka på semester. Om man har en firma som samtidigt tilläggsisolera ens hus, så inser man att det blir smått kaotiskt och saker och ting går inte. Att kostnaden sedan är hög för tilläggsisolering gör det inte lättare. Det är således många som hellre åker på semester, än anlitar en firma som gör tilläggsisolering på ens hus.